tri lica ogledala

Ponedeljak, 07. 12. 20h

Pozorišna premijera “Tri lica ogledala”

Parobrod Teatar u koprodukciji sa Omen teatrom Vam predstavlja pozorišnu premijeru:
„Tri lica ogledala“
Tri lica ogledala je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno, glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Time nam nudi specifično pozorišno iskustvo, u kome ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici.
Tri lica ogledala nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu, skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treću, misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, da pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi.
Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se, kojim ekstremima stremimo.
Autorski tim:
Izvođači: Slobodan Beštić, Pavle Pekić, Vladimir Aleksić
Režija: Gordana Lebović
Dramaturgija: Vanja Nikolić
Kostim i scenografija: Isidora Spasić
Kompozicija, izbor muzike i stručne konsultacije: Vedran Vućić
Organizacija: Damjan Damnjanović
Premijera predstave, ponedeljak 07.decembar u 20h, a prva repriza, četvrtak 10. decembar, Kapetan Mišina 6a

Plakat:

FacebookTwitterGoogle+EmailShare